Još od davnina, Egipćani su nosili prstenje, a samim tim i burme u obliku kruga jer su smatrali za krug da predstavlja večnost. Smatrali su da je brak treba da bude večan, i da bude ispunjen ljubavlju. U početku, burma se nosila na domalom prstu leve ruke jer su smatrali da upravo odatle protiče jedna vena koja ide do srca. Vremenom su se običaji menjali, pa su pravoslavci počeli da nose burmu na domalom prstu leve ruke jer su se levom rukom krstili. Kako se menjao običaj mesta nošenja burme, tako se menjao običaj i ko nosi burmu.

U početku su prstenje, a samim tim i burme nosile samo žene, da bi od srednjeg veka počeli da nose i muškarci. Tokom Drugog svetskog rata, muškarci su masovno nosili burme želeći tako da ih nešto podseća na kuću i porodicu koja ih čeka. Međutim, danas retko koji muškarci nose burmu, i govore kako im smeta tokom posla, ili kako se plaše da će ih prekinutili ili izgubiti. Međutim, kada se pogleda značaj burmi, svakako da to nije dobro opravdanje za nenošenje burmi.

Neobične burme

Izbor burmi je veoma značajan, jer je to komad nakita koji ćete nositi stalno, svakog dana i koji ćete viđati na svojim rukama svakodnevno do kraja svog života. Kada su u pitanju burme, postoje različiti modeli, i svaka osoba po svom ukusu i karakteru bira burmu. Nekada su se birale tradicionalne burme, bilo da su one uže ili šire, bilo da su tanje ili masivne. Danas, neki mladenci biraju neke neobične burme koje će biti jedinstvene za njih i koje označavaju neki njihov karakter. Upravo će u daljem delu teksta biti opisane nekoliko neobičnih burmi.Jedna od neobičnih burmi jesu venčani prstenovi po meri sa graviranim sazevždjima.

 

Neobicne burme 1

Izvor: https://www.pinterest.com/pin/50876670778359931/?nic_v2=1a2xuyxtQ

Nemamo opciju izrade burmi ovog tipa!

Ovi prstenovi prikazuju zvezde na nebu u nekom trenutku koji ste vi izabrali, bilo da je to dan upoznavanja, ili dan venčanja. Odaju utisak skromnosti, ali i šarmantnosti. Izrađuje se ručno, i može se napraviti od zlata i srebra, a veličina iznosi oko 5-6 mm.

Jedno srce, dve burme – neobične burme

Ovaj prsten je neobičan zato što zajedno čini jednu celinu. Naime, na oba prstena je izgravirana jedna polovina srca i kada se ta dva prstena spoje, onda čine jednu celinu. Pored toga, Burma poseduje i brilijantin koja ulepšava ove burme.

Neobične burme sa srcem

 

Neobične burme sa srednjovekovnim simbolima

Kada je reč o ovom prstenu, on je neobičan zbog zbog same izrade koja se zasniva na srednjovekovnim motivima naše zemlje. Naime burme, odnosno prstenje koje se darivalo imućnim porodicama i dvoranima na venčanju je bilo izradjeno sa ovim istorijskim simbolima.

251e95c66fc76b2ceeccc2705e589a44

Izvor:https://www.pinterest.com/pin/549439223291461748/

Nemamo opciju izrade burmi ovog tipa!

 

Neobična burma sa simbolima prirode

Ova neobična burma je jedan od jedinstvenih primeraka izradjenih po specijalnoj porudžbini. Ovaj prsten je neobičan jer pored šara u obliku lišća drveta hrasta koje simbolizuje dugovečnost posebno naglašava i ljubav prema prirodi i slobodi.

Neobicne burme

Izvor:https://www.pinterest.com/pin/814870126319770261/?nic_v2=1a2xuyxtQ

Nemamo opciju izrade burmi ovog tipa!

– ova burma je napravljena od belog i žutog zlata neizmenično, a pored toga poseduje i ugravirane elemente, simbole koje imaju i cirkone na obodima prstena.

Neobicne burme 3

Nemamo opciju izrade burmi ovog tipa!