Otkup zlata

Zlatara aurum dorćol

 

U zavisnosti od toga koliko karata ima vaš komad nakita zavisiće i cena otkupa.

U našoj zlatari samo punoletne osobe mogu vršiti prodaju zlata uz odgovarajuća dokumenta.

Cena otkupa lomljenog zlata je promenljiva u skladu sa rastom i padom cene zlata na berzi. Za informacije o trenutnim cenama otkupa pozvati radnju.

Cena otkupa zlata

Kao i kod deviza otkupna cena zlata nije fiksna, već se menja na dnevnom nivou. U našoj zlatari važe pravila kojima se vodimo spram cene zlata na svetskoj berzi zlata, odnosno trenutna potražnja za zlatom na svetskom nivou formira trenutnu cenu. Naš savet je da se raspitate za cenu otkupa zlata na dan kada biste želeli da ga prodate. O ovim informacijama možete nas kontaktirati putem telefona, društvenih mreža ili direktnom posetom zlatare. Ukoliko posedujete zlatnike koje želite da prodate to možete uciniti kod nas. Zlatnici su pravo umetničko delo, a mi vam nudimo raznovrsne zlatnike koji dolaze u različitim veličinama, motivima i vrednostima

 

Otkup lomljenog zlata

Bez obzira na to da li je zlatan nakit koji donesete lomljen ili ne, otkupljujemo ga kao lomljeno zlato. Cena nakita za otkup se obračunava na osnovu trenutne otkupne cene zlata tako da je ista kao i za očuvan zlatni nakit.

Ukratko o karataži zlata

  • 9k (karata), finoće i oznake 333, sadrži 33,3% zlata u leguri.
  • 14k, finoće i oznake 585, sadrži 58,5% zlata u leguri.

Ovo je najčešća finoća zlata koja se koristi za izradu nakita u Srbiji.

  • 18k, finoće i oznake 750, sadrži 75% zlata u leguri.

Ovo je drugo najčešće zlato (legura) koje se koristi za izradu nakita u Evropi.

  • 21,6k, finoće i oznake 900, sadrži 90% zlata u leguri.

Ova finoća se najčešće koristi za izradu zlatnika, odnosno dukata.

  • 23,5k, finoće i oznake 986, sadrži 98,6% zlata u leguri; ova finoća je popularna zbog Franc Jozef dukata (mali teži 3,49 grama, veliki četiri puta toliko, odnosno 13,96 grama).
  • 24k zlato, finoće i oznake 999,9 (takozvani FINE odnosno čisto zlato) je ruda bez ostalih prisustva drugih metala. U ovoj formi dragocenog metala izrađuju se poluge, pločice i poneki zlatnik tzv. investiciono zlato.

Uslovi otkupa zlata

Prodaju zlata i zlatnog nakita može izvršiti isključivo punoletna osoba uz ličnu kartu ili drugi lični dokument kojim se može dokazati identitet osobe.

Isplata za otkup zlata se vrši na licu mesta.

Adresa: Džordža Vašingtona 7, Beograd

Telefon: 011 334 40 30

Mobilni: 064 646 91 57

Email: office@zlataraaurum.rs