Zlatnici

više od poklona
Zlatnici ili dukati su tradicionalni poklon koji se daruje za njlepše dogadjaje u životu, kao što su rodjenje deteta, krštenje i drugi važni dogadjaji. Prenošenje tradicije sa kolena na koleno poklanjanjem dukata je jedna od retkih kulturnih i istorijskih vrednosti koje naši potomci dobijaju u nasledstvo.

Izrada zlatnika po porudžbini

Zlatara Aurum izradjuje zlatnike svih vrsta od najfinijeg zlata po porudžbini. Odaberite jedan od zlatnika iz našeg kataloga ili zlatnik sa ugraviranom slikom ili drugom aplikacijom koju želite a mi ćemo ga sa zadovoljstvom izraditi za vas.

Za više informacija nas pozovite ili posetite našu zlataru.

Zlatara Aurum

 

AVERS

Hristovo rođenje

Bogorodica

Beli Anđeo

Sveti Sava

Sveta Petka

Sveti Nikola

Sveti Jovan

Sveti Vasilije

Sveti Đorđe

Sveti Luka

Sveti Dimitrije

Sveti Nikolaj

Arhangel Mihailo

Nikola Tesla

Njegoš

2gr – Ø18

3gr – Ø18

5gr – Ø21

8gr – Ø26

REVERS

Prvo Hrist. kupanje

Grb Nemanjića

Grb Srbije

Grb Srbije mali

Grb Patrijaršije

Krst Oplenaci

Krst Studenica

Ruka Božija

Lovćen

Manastir Ostrog

2gr – Ø18

3gr – Ø18

5gr – Ø21

8gr – Ø26

 darujte s ljubavlju

Cena zlatnika

Cena zlatnika zavisi od gramaže zlatnika, prečnika ali i od toga da li je zlatnik izradjen po posebnoj porudžbini sa graviranjem slika ili drugih aplikacija ili se izradjuje zlatnik sa postojećim kalupom. Cena dukata je uvek bila viša od drugog zlatnog nakita kao što su burme, mindjuše ili ogrlice iz prostog razloga što se dukati izradjuju od najfinijeg zlata.

Zlatnike izrađujemo u težinama 2g (18mm), 3g (18mm), 5g (21mm), 8g (26mm). Svi su finoće 900 (21,6 karata). Cena zlatnika je 8.500 din/g.

Zlatnici – Primeri

Popularni zlatnici Franc Jozef i Beli Andjeo

Zlatnik Beli Andjeo je simbol Hrišćanstva i vere. Ovaj zlatnik je jedan on najlepših poklona koji se mogu darivati za rodjenje ili krštenje deteta. Vrednost zlatnika Belog Andjela zavisi od težine i prečnika samog dukata. 

Tradicija darivanja zlatnika u Srbiji potiče još iz srednjeg veka kada su plemići darivali zlatni dukat svojim rodjacima na rodjenju ili krštenju. 

Kod nas su najpopularniji jednostruki i četvorostruki zlatnici sa likom Franca Jozefa, zatim zlatnik Beli Andjeo, zlatnik sa likom Bogorodice i dukati Svetaca. 

Da bi tačno odredili cenu kao i rok izrade potrebno je da nas pozovte ili posetite našu zlataru u Beogradu u Džordža Vašingtona 7.

Adresa: Džordža Vašingtona 7, Beograd

Telefon: 011 334 40 30

Mobilni: 064 646 91 57

Email: office@zlataraaurum.rs