Pripreme za venčanje može biti veoma iscrpljujuće. Venčanje se najčešće planira nekoliko meseci unapred, a to obuhvata pronalaženje prosotra za slavlje, venčanice, odela za mladoženju, zakazivanje opštinskog i crkvenog venčanja ali i procenjivanje budžeta za celokupno venčanje. Jedan deo tog budžeta treba odvojiti i za burme za venčanje pa se postavlja pitanje koja je cena burme i koliko grama imaju burme? U ovom zanimljivom tekstu ćemo dočarati šta je to što utiče na cenu burme i koliko grama burme zapravo treba da imaju.

Koliko grama imaju ženske burme?

Burme se izmedju ostalog dele na muške i ženske burme, iz prostog razloga zato što su šake nežnijeg pola manje a prsti uži pa samim tim  je jasno da su ženske burme lakše od muških kada se postavi pitanje koliko grama imaju ženske burme. Pored toga, ženske burme su često tanje i uže te se mogu izraditi od belog i žutog zlata ili kombinaciji belo-žutog zlata u gramaži počevši od 4 grama pa do čak 15 grama za unikatne burme. Prosečna težina ćenske burme je oko 4 do 6 grama. U našoj zlatari možete odabrati želji model a mi ćemo ga izraditi u željenoj gramaži.

Pogledajte izdvojene modele ženskih burmi:

Pozovite nas!

Koliko grama imaju muške burme?

Veliki broj muškaraca izbegava da nosi burme, neki navode da im smetaju dok rade, neki da jednostavno ne vole prstenje i nakit. Prilikom izbora muške burme veoma je važno voditi računa o modelu, širini i debljini burme koje utiču na to koliko grama će imati burma i da li će odgovarati onome ko je nosi. Šake snažnijeg pola su veće, a prsti deblji tako da su i burme nešto veće težine za razliku od ženskih. Kada se postavi pitanje koliko grama zapravo imaju muške burme, slobodno možemo reći da se težina burme kreće od 4,5 grama pa do 15 grama za burme izradjene po meri. Kao i kod ženskih burmi prosečna težina muške burme je od 4,5 do 6 grama.

Pogledajte izdvojene modele muških burmi

 

Medjutim, to koliko grama imaju burme ne znači da će se njihova cena obračunati samo na osnovu gramaže. U cenu burme se može uračunati drago kamenje, i sam dizajn burme, kao i to da li se izradjuje po porudžbini ili se kupuje burma iz našeg kataloga.

Za više informacija nas kontaktirajte:

Pozovite nas!

 

Izgled, oznaka i finoća burmi

Kada je u pitanju izgled burmi, postoji veliki izbor modela, kao što su tanke ili deblje, šire ili uže, tradicionalni (starinski) ili moderan izgled, neobične burme, ali i burme jedinstvenog dizajna koje se izradjuju po porudžbini. Pojedini mladenci često koriste i burme svojih roditelja ukoliko su dobili na poklon. Burme se prave u različitim oblicima, stilovima, ali i materijalima. Danas se prave burme prave od materijala poput titanijuma, kobalta, itd, ali su i dalje najpoželjnije burme od zlata, i to žutog i belog zlata.

Burme imaju različitu gramažu, i ona zavisi od veličine, širine, materijala, a na samom kraju i da li je muška ili ženska burma. Kada su u pitanju burme od belog zlata, finoća ovog metala se izražava u karatima i smatra se da je najkvalitetnija burma od belog zlata koja je nastala mešanjem zlata i paladijuma i ima 17 karata. Kada su u pitanju burme one mogu biti veličine i do 10 mm i da budu teške i do15 grama. Naravno, što su burme veće, samim tim je i gramaša, a na samom kraju i cena burmi.

Burme od belog zlata

Kada su u pitanju burme, mladenci uglavnom biraju burme od belog zlata jer one mogu biti sjajno polirane, ili matirane u raličitim teksturama po vašoj želji. Kada je u pitanju muška burma od belog zlata ona je sasvim odmerena, odaje vrhunsku izgled u svakom trenutku. Sa druge strane, ženska burma od belog zlata može biti ukrašena jednim dijamantom koji svetluca i na taj način ukazuje na večnu lepotu jednostavnosti.

Kada su u pitanju burme od belog zlata, one jednako elegantno izgledaju i sa nizom sitnijih dijamanata, koji će uspeti da istaknu lepotu i blistavost belog zlata. U slučaju da neko želi još čistiju nijansu belog zlata, na njega se nanosi rodijum koji ostaje na površini. Cena burmi od belog zlata zavisi od mnogih stvari kao što su da li ima dijamant ili ne, da li ima neku poruku ili ne, i iznosi od 250 evra pa sve do preko 1000 evra.